Het bedrag van uw vakantiegeld kennen ?
Een attest afdrukken?
Uw adres wijzigen?
Uw bankrekeningnummer wijzigen?
Dit alles kan via Mijn vakantierekening !

Activeer uw e-Box op myebox.be om uw officiële documenten in verband met uw vakantiegeld (afrekening, fiscale fiche, vakantieduurattest) digitaal te ontvangen. U beschikt dan over al uw documenten in een sterk beveiligde en makkelijk toegankelijke omgeving.

zone arbeiders

mcv-caisse-bois
Hoe krijg ik toegang tot Mijn vakantierekening ?

Ontdek de onlinedienst « Mijn vakantierekening ».

Via deze site, zal u het bedrag van uw vakantiegeld, de uitbetalingsdatum en het aantal vakantiedagen waarop u recht heeft te weten kunnen komen. U zal ook de mogelijkheid hebben uw rekeningnummer in te voeren of aan te passen. Uw attesten (rekeninguittreksel, fiscale fiche … ) zullen in uw persoonlijke omgeving beschikbaar zijn om te downloaden.

Op Mijn vakantierekening vindt u onmiddellijk alle antwoorden op uw vragen. Het is eenvoudig en snel !

Hoe gaat u naar uw persoonlijke omgeving ?

Houd uw identiteitskaart en PIN-code bij de hand. Ga naar de site https://covaworker.socialsecurity.be en kies « Burger ». Identificeer u ofwel via de app itsme® , ofwel met een elektronische identiteitskaartlezer , ofwel met een beveiligingscode op uw smartphone.

 
(Klik op de afbeelding om te vergroten)
 
Wanneer word ik betaald ? Wat is het bedrag van mijn vakantiegeld ? Op hoeveel vakantiedagen heb ik recht?

Eens u geïdentificeerd bent op Mijn vakantierekening, zal u op de homepage een globaal zicht hebben op uw vakantierechten (bedrag, betaling, datum, attesten).

Door te klikken op de gegevens zal u een gedetailleerd overzicht bekomen van de berekening van het vakantiegeld evenals een overzicht van uw prestaties bij een werkgever en de lonen die in aanmerking genomen worden om uw vakantierechten te berekenen.

Opgelet : de kas kan u niet informeren over het aantal overblijvende vakantiedagen. Hiervoor dient u uw werkgever te contacteren.

 

(Klik op de afbeelding om te vergroten)

Mijn rekeningnummer bijwerken

Klik op het menu « Profiel » om toegang te krijgen tot uw persoonlijke gegevens. Op deze pagina gaat u uw bankrekeningnummer kunnen ingeven of wijzigen. Deze wijziging zal onmiddellijk in rekening worden gebracht om uw vakantiegeld tijdig te betalen. Een bankrekeningnummer is absoluut noodzakelijk om uw vakantiegeld te kunnen ontvangen.

Opgelet: een wijziging bankrekening nummer dient minstens 5 werkdagen voor de geplande betaaldatum ingevoerd te zijn om te garanderen dat er rekening mee wordt gehouden.

(Klik op de afbeelding om te vergroten)

Mijn adres bijwerken

U bent verhuisd en u hebt nog niet de nodige stappen ondernomen om uw adres bij de gemeente te laten aanpassen ? U vertrekt naar het buitenland ? Voer een correspondentieadres in om uw briefwisseling te blijven ontvangen.

(Klik op de afbeelding om te vergroten)

Een attest afdrukken

Om een attest te raadplegen of af te drukken , gaat u naar het menu « Documenten ». U hebt daar toegang tot alle attesten en ook tot bepaalde briefwisseling die u door de kas werd toegestuurd. Als u op « downloaden » klikt kan u ze ook elektronisch opslaan op uw computer of afprinten.

(Klik op de afbeelding om te vergroten)

zone werkgevers

mcv-caisse-bois
Hoe krijg ik toegang tot "Vakantierekening-Werkgever" ?

De onlinedienst « Vakantierekening - Werkgever (vakantiedossier) » is bedoeld om werkgevers (of sociale secretariaten) in de vorm van lijsten informatie te verstrekken over de betaling van vakantiegeld voor de arbeiders die bij hen tewerkgesteld zijn. Het gaat om alle werkgevers, of ze nu zijn aangesloten bij de RJV of een bijzonder vakantiefonds.

Log in :

  • met uw elektronische identiteitskaart met eID,
  • via itsme® of
  • met een unieke code gegenereerd door uw smartphone of tablet.

Vind in de online service alle informatie omtrent :

  • de duur van de vakantie,
  • het vakantiegeld en
  • de betalingsdata voor het lopende jaar.

Deze gegevens zijn het hele jaar door te consulteren en worden dagelijks bijgewerkt.

De online dienst is bedoeld voor werkgevers (en hun sociale secretariaten of mandatarissen) aangesloten bij een vakantiefonds.

(Klik op de afbeelding om te vergroten)

Hoe wordt het vakantiegeld berekend ?

Omzetten vakantiedagen

De vakantiedagen die worden meegedeeld door de kas zijn altijd uitgedrukt in arbeidsstelsel (5), voltijds.

De werkgever is bevoegd om deze om te zetten naar de tewerkstelling van de arbeider op het moment van de opname van de vakantie. De wettelijke vakantie dient in alle gevallen te worden beperkt tot 4 weken maximum.

En omzettingstool is ter beschikking op de wesite van de RJV.

Al uw vragen op de website van RJV.

Wat is Social Security ?

De portaalsite van de Belgische sociale zekerheid verzamelt alle informatie, diensten en onlineprocedures in verband met sociale zekerheid voor burgers. Je vindt er ook interessante links en eventueel bijhorende onlinediensten.

Social security